غذاهای محلی جنوب
مردم جنوب به مهماننوازی و خونگرمی معروفند؛ آنها با غذاهای محلی جنوب که خوشطعم و خوشعطر هستند ، همیشه میزبان مسافرینی که بلیط هواپیما چارتر اهواز دارند ، هستند. در این مقاله ، به غذاهای محلی جنوب کشور و غذاهای محلی خوزستان می پردازیم که توصیه می شود در سفرهای خود به جنوب کشور حتما از آن استفاده کنید پس در این مقاله با آس چارتر همراه باشید .
قلیه ماهی
بدون شک با شنیدن نام غذاهای جنوبی ذهن شما هم به سمت قلیه ماهی میرود؛ این غذا واقعا خوشمزه است. البته قلیه ماهی واقعی را هرجا نمیتوان امتحان کرد. خوردن این غذا از دست آشپزان ماهر جنوبی طعم دیگری است. رب انار، سبزی قلیه (شنبلیله، گشنیز) پیاز، فلفل، نمک، تمبر هندی، سیر و ادویه جات مواد اصلی این غذا را تشکیل میدهند ولی درست کردن قلیه ماهی کار هر آشپزی نیست . اگر بلیط چارتری آبادان گرفتید حتما دستورپخت و راز خوشمزگی قلیه ماهی را از مردم این دیار بپرسید.
ماهی صبور
ماهی صبور میان غذاهای محلی جنوب کشور طرفداران بیشماری دارد. آنها این ماهی را روی آتش کباب و اغلب آن را با نان میل میکنند و یکی از غذاهای اصلی این خطه ماهی صبور است. برای اینکه این ماهی طعم بهتری بگیرد و روی آتش نسوزند، مقداری سبزی ماهی، تمبر هندی، رب، سیر و ادویهجات را روی شکم آن میریزند و بسیار طعم بی نظیری دارد. امتیاز ویژه این غذا سالم بودن آن است؛ چراکه با هیچ روغنی سرخ نمیشود و کاملا به صورت کبابی طبخ می شود .
سمبوسه
سمبوسه در سراسر ایران پرطرفدار است و بسیار پخته میشود. اما سمبوسه جزءغذاهای محلی خوزستان است و سپس به سراسر ایران راه پیدا کرد. نان لواش، گوشت، سبزیجات معطر، سیبزمینی و ادویهجات از جمله مواد اصلی این غذا هستند.
فلافل
فلافل از غذاهای محلی جنوب است که طعم دیگری دارد. ماده اصلی این سمبوسه نخود است. تخممرغ، فلفل قرمز، ارده لپه، جعفری و… از دیگر مواد اصلی این غذا هستند. اگر شما هم بلیط چارتری تهران اهواز دارید به شما پیشنهاد می کنیم از خوردن فلافل تند جنوب غافل نشوید.
قیمه بوشهری
قیمه بوشهری یک خورشت له شده و قرمزرنگ از غذاهای محلی جنوب کشور است. طعم قیمه بوشهری شبیه قیمههایی که تا به حال خوردهاید نیست و مواد اولیه این قیمه سیبزمینی، رب، پیاز، لیمو عمانی، زعفران و دارچین است. قیمه بوشهری طعم تقریبا ترش و شوری دارد. اهالی این غذا را اغلب با شکر پلو میخورند و یکی از غذاهای محلی جنوب است .
اوپیوزی
اوپیوزی نام یکی از غذاهای محلی خوزستان است. این غذا بسیار راحت و سریع پخته میشود و به اشکنه شباهت زیادی دارد. گردو، شکر، زردچوبه، رب انار، تخم مرغ، پیاز، نان خشک و ادویهجات مواد اصلی اوپیوزی را تشکیل میدهند که بسیار لذیذ می باشد .
بلالیت
صبحانههای مردم جنوب بسیار مقوی و پر انرژی است. شیره خرما در صبحانههای این خطه از کشور به وفور دیده میشود. بلالیت یکی از صبحانههای پرطرفدار در میان مردم بوشهر و بندرعباس است. خالی از لطف نیست بدانید ماده اصلی این غذا را ماکارونی تشکیل میدهد. شیره خرما، شکر، هل، گلاب و روغن از مواد دیگر این غذای خوشمزه هستند.
اگر شما هم بلیط چارتری به جنوب کشور دارید به شما پیشنهاد می کنیم حتما از این صبحانه بی نظیر استفاده کنید.
خوراک خرچنگ یا سینگو
اگر شما هم به غذاهای دریایی علاقه دارید ، حتما سینگو را هم میپسندید. در جنوب، خرچنگ مانند ماهی به شیوههای مختلفی طبخ میشود. خرچنگ را هم به صورت درسته میتوان طبخ کرد و هم میتوان گوشت آن را جدا کرد و سپس طبخ کرد. برای اینکه خرچنگ درسته پخته شود باید نخی دور آن بپیچید تا شکل آن آسیب نبیند و به شکل درسته آن را حفظ می کند. این غذا یکی از غذاهای محلی جنوب کشور است .
پودینی کوسه
جالب است بدانید پودینی کوسه از غذاهای محلی جنوب است . پودینی کوسه یکی از همین غذاهاست. بعد از پخت کوسه ابتدا با یک توری سیمی آن را فشار میدهند تا آب آن گرفته شود. سپس آن را با پیاز، سیر فراوان و سبزیجات معطر تفت میدهند. این غذا یکی از غذاهای گران است اما پیشنهاد ما به شما این است که یک بار این غذا را امتحان کنید .
نویسنده: شادی شادکام