غذاهای محلی کرمانشاه
زمانی که اسم کرمانشاه را میشنوید به نظر شما علاوه بر آثار باستانی ارزشمند این دیار و سوغات کرمانشاه، چه چیز دیگری به ذهنتان میرسد؟ بله کاملا صحیح است: غذاهای محلی کرمانشاه .
مطمئنا غذاهای خوشمزه و خوشرنگ و لعاب کرمانشاهی یک از بهترین و خوشمزهترین خاطراتی خواهد بود که در ذهن همه مسافران ورودی به کرمانشاه نقش میبندد. از دنده کباب پرآوازه کرمانشاهی گرفته تا خورشتهای ضیافتی مثل خورشت خلال و آشهای خوشمزهای مثل آش عباسعلی و آش ترخینه می توان تمام اینها را نام برد .
همانطور که میبینید غذاهای محلی کرمانشاه تنوع بالایی دارد و هر مسافری را برای چشیدن و میل کردن آنها به هوس میاندازد و بسیاری از مسافرین با خرید بلیط چارتر کرمانشاه به این شهر می آیند . در ادامه به معرفی غذاهای محلی کرمانشاه و نحوه پخت آنها میپردازیم ولی حتما باید یک سفر به کرمانشاه داشت تا با طعم بینظیر آنها آشنا شد.
دنده کباب
بدون شک امضای غذاهای محلی کرمانشاه ، دنده کباب است. نمیشود گفت کسی کرمانشاه رفته و دنده کباب این غذای لذیذ را نخورده باشد. دنده کباب را معمولا در رستورانهای معروف کرمانشاه سرو میکنند و مناسبت خاصی برای خوردن این غذای عالی لازم نیست. خوب است حالا با آس چارتر همراه شویم تا ببینیم این دنده کباب خوشمزه چطور درست میشود:
دنده گوسفندی، گوشت گوسفند، پیاز، گوجه، فلفل شیرین یا تند، لیمو ترش، کره و مقداری نمک، مواد لازم برای تهیه دنده کباب هستند. در ابتدا دندههای گوسفند رو از وسط باید نصف کنیم، بعد معمولا دندههای نصف شده را دوتایی یا سهتایی (بستگی به رستوران و سلیقه آشپز دارد) با چاقو از هم جدا کرده به سیخ میکشیم . دندهها را که به سیخ کشیدیم ، بعد از گوشت همان ناحیه گوسفند تکههایی رو میبریم و با پیاز و نمک مخلوط کرده، کنار دندهها گذاشته و ساطوری میکنیم و می گذاریم تا طعم بگیرید .
حالا برای اینکه گوشتها به دندهها بچسبند و نریزند، از زیر گوشتهای ساطوری شده دو یا سه سیخ خالی رد میکنیم و کنار دندهها میچسبانیم و این سیخها را روی منقل و زغال قرار میدهیم تا گوشتها از سیخ جدا نشود. کباب باید کمکم حرارت ببینند و اصلا به آتش زیاد احتیاج نیست . طوری که سیخهای زیر گوشتهای ساطوری شده، به گوشت بچسبد و در زمان زیر و رو کردن سیخها، نریزند و به این شکل این غذای محلی کرمانشاه آماده می شود ..
در رستورانهای سنتی کرمانشاه معمولا دنده کباب با نان داغ لواش که در رستوران پخته و سرو میشود و یکی از بهترین غذاهایی است که هرکسی آن را امتحان کرده است . کنار دنده کباب، گوجه و فلفل را هم کباب میکنیم و سرو می کنیم . یک سس ترکیبی خوشمزه حاوی گوجه و کره هم میتوان درست کرد. کره را داغ کرده و رب گوجه را با آن تفت می دهیم و ترکیب بسیار بی نظیری می شود .
این سس را زمانی که کباب روی منقل هست با فرچه روی کباب میکشیم که مزه غذا را خوشمزهتر و بی نظیر ترکند. در نهایت دنده کباب و گوجه و فلفل با نان داغ و چندتا لیموی ترش خوشمزه باهم سرو میشود و دیدنش دهان هر گردشگری را آب میاندازد. به شما پیشنهاد می کنیم اگر بلیط چارتر ارزان کرمانشاه دارید اولین کاری که انجام می دهید این باشد که به یک رستوران بروید و حتما از دنده کباب استفاده کنید .
خورشت خلال
بدون شک خورشت خلال بادام که یک غذای اصیل ایرانیست ویکی از بهترین غذاهای محلی کرمانشاه است ، این خورشت یکی از رقبای سرسخت دنده کباب کرمانشاه است . غذایی پرطرفدار و مجلسی که با ذائقه هر فردی سازگار و از محبوبیت زیادی در خانوادههای کرمانشاهی و کلا ایرانی برخوردار است. این خورشت را معمولا در مراسمهای خاص مانند جشن عروسی سرو میکنند و در واقع یکی از غذاهای شادی می باشد . البته زمانی هم که اعضای خانواده دور هم جمع میشوند، خورشت خلال یکی از بهترین گزینهها می باشد. پس اگر شما هم بلیط چارتر مشهد کرمانشاه گرفته اید حتما از این خورشت بی نظیر هم استفاده کنید .
مواد لازم برای تهیه خورشت خلال کرمانشاه : گوشت مغز ران گوساله، خلال بادام درختی، زرشک سیاه، پیاز، لیمو امانی، رب گوجه فرنگی، کره، زردچوبه، فلفل سیاه، نمک می باشد .
برای درست کردن این خورشت خوشمزه، ابتدا یک قالب کره را داخل تابه انداخته و بعد از اینکه ذوب شد گوشت را به مواد اضافه می کنیم. سپس به مدت 10 دقیقه تفت میدهیم تا گوشت کمی سرخ شود و خامی آن گرفته شود . بعد از سرخ شدن گوشتها 1 لیتر آب جوش را به آن اضافه کرده و صبر میکنیم که گوشت کامل بپزد و خورشت جا بیفتد. اگر آب گوشت کم شد دوباره مقداری آب به آن اضافه میکنیم تا خورشت ما آماده شود .
در مرحله بعد همراه با مقداری کره، پیازهای خورد شده را کامل سرخ میکنیم و گوشتهایی که پخته شده را از آب خارج می کنیم و به پیازها اضافه میکنیم. سپس زردچوبه ، فلفل، نمک و رب گوجه را به گوشتها اضافه کرده و تفت میدهیم تا مزه دار شود. آب گوشت را هم که داشتیم به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم که مدتی بپزد و خورشت ما آماده شود.
سپس نوبت به خلال بادامی است که از 2 ساعت قبل در آب ولرم گذاشته شده، میرسد. خلال و لیمو امانی را به خورشت اضافه میکنیم پس از نیم الی یک ساعت زرشک سیاه را داخل خورشت خلال ریخته و 10 دقیقه فرصت میدهیم تا بپزد. حالا خورشت خلال آماده است.
به شما پیشنهاد می کنیم برای چشیدن غذاهای محلی کرمانشاه حتما بلیط چارتر کرمانشاه گرفته و حتما سری به رستورانهای این شهر بزنید .
آش عباسعلی
آش عباسعلی از غذاهای محلی کرمانشاه می باشد و در گویش محلی معروف به آش وسلی است و تاریخچهای حدودا 200 ساله دارد. آشی که شخصی بنام عباسعلی نذر کرده بود شبها وقت افطار در مسجد محلشان به روزهداران بدهند و به حدی خوشمزه بود که همه دستور پختش را میخواستند به آش عباسعلی معروف شد. آش عباسعلی را به طور معمول در ماه مبارک رمضان و برای افطار نوش جان میکنند.
مواد لازم برای تهیه این آش منحصر به فرد: گوشت گوسفندی، لوبیا سفید، نخود، عدس, بلغور گندم، برنج دودی ایرانی، لوبیا چیتی، نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ، روغن حیوانی کرمانشاهی، نمک، فلفل، ادویه جات، زردچوبه (حبوبات همه باید از قبل خیس خورده باشند) می باشد.
در ابتدا بلغور گندم را همراه با آب در قابلمه ریخته و نیم ساعت صبر میکنیم تا کمی نرم شود و قابل استفاده شود. در ادامه لوبیا، برنج، لوبیا چیتی، عدس و نخود را به آاین غذا اضافه میکنیم. گوشت را به صورت تیکههای درشت خورد کرده (چون باید بعداً ریش ریش شود) و در قابلمه دیگری به همراه آب، پیاز و سیر میپزیم تا بعد از آن به صورت ریش ریش شود .
بعد از اینکه گوشت ها کاملا پخت، آنها را ریش ریش کرده و به قابلمه آش اضافه می کنیم . زردچوبه را داخل تابه دیگری تفت داده و همراه نعناع داغ، سیر داغ، ادویه جات و ورغن کرمانشاهی به قابلمه اصلی می ریزیم . البته بخشی از نعناع داغ و سیر داغ را برای تزئین پایانی نگه میداریم تا در پایان به ان اضافه کنیم . نمک، فلفل سیاه و دارچین را به آش اضافه کرده و صبر میکنیم که آش کاملا جا بیفتد و مزه دار شود . این آش بخاطر ریش ریش شدن گوشت، کش دار و لذیذ می باشد .این آش یکی از بهترین غذاهای محلی کرمانشاه می باشد که تنها با دریافت بلیط چارتری می توانید از این آش بی نظیر هم می توانید استفاده کنید .
آش سورانه
آش سورانه یکی از غذاهای محلی کرمانشاه است که در فصل بهار طبخ و استفاده میشود. سورانه نوعی سبزی بهاری محلی شبیه به تره است که در مناطق غرب کشور و عمدتا کورد نشین و در کوهپایههای زاگرس میروید و در این آش استفاده می شود .
مواد لازم برای تهیه این آش: سبزی سورانه، رب انار، نمک، زردچوبه، فلفل و پیاز داغ است . بعضیها هم مقداری گوشت چرخکرده به غذا اضافه میکنند تا این غذا لذیذتر شود .
پس از شستن و خشک کردن سبزیها آنها را در اندازه های کوچیک تیکه کرده و در تابهای همراه با مقداری روغن و زرد چوبه تفت میدهیم و سپس به قابلمه آب اضافه میکنیم . گوشت چرخ کرده را همراه با نمک فلفل و زردچوبه در کمی روغن تفت داده و به قابلمه اصلی آش اضافه کرده و حدود نیم ساعت صبر میکنیم که آش پخته شود و جا بیفتد . در انتها نیز مقداری رب انار را به آن اضافه میکنیم و بعد از چند دقیقه جوشیدن پیاز داغ را بریزید و 5 دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید و بگذارید تا خنک شود . در انتها نیز با پیاز داغ آش را تزئین میکنیم و یکی از بهترین غذاهای محلی کرمانشاه به همین آسانی طبخ می شود .
شلمین
اگر تاکنون از غذاهای محلی کرمانشاه استفاده نکرده اید فقط کافی است یک بلیط چارترکرمانشاه بگیرید و از این غذاهای بی نظیر استفاده کنید . یکی دیگر از غذاهای محلی کرمانشاه شلمین نام دارد که طعمی خوشمزه و منحصر به فرد دارد و چشیدن طعم این آش خوشمزه خالی از لطف برای شما نیست. به همین منظور در اینجا دستور و نحوه تهیه این آش را باهم مرور خواهیم کرد:
شَلَم شباهت زیادی به ترخینه دارد اما ترکیب آنها باهم متفاوت می باشد . گندم آسیاب شده باید پخته شود، سپس شلغم و برگ شلغم را به صورت ریز خرد میکنند و به آن اضافه می کنند . حالا در ظرفهای بزرگ ، یک لایه گندم پخته و بعد یک لایه شلغم و برگ شلغم خرد شده میریزند و اینکار را تا پر شدن ظرف ادامه دارد .
در ظرف را میبندند و هر چند روز یک بار آن را بهم میزنند تا جا افتاده و ترش مزه شود و آماده شود . بعد از اینکه مواد آماده شد، به اندازه کف دست از آن برداشته و روی پارچه یا سبد پهن میکنند تا این مواد خشک شود.
برای تهیه آش شلمین، شلم آماده و خشک شده، عدس، نخود، گوشت گوسفندی، گردو، پیاز، زردآلو، نمک و زردچوبه و فلفل، کشکش و روغن مورد نیاز است . در ابتدا شلم خشک شده را در آب خیس میکنیم وبعد از خیس خوردن داخل قابلمه و روی شعله گاز میگذاریم. نخود و عدس را پس از پخت جداگانه، به قابلمه اصلی اضافه میکنیم و تقریبا این غذا حاضر است .
در ادامه گوشت گوسفندی را با پیاز تفت داده و به مواد قبلی بیفزایید . زمانی که مقداری غذا پخته شد، گردو کشکش و برگه قیسی را به آن اضافه میکنیم و همه محتویات قابلمه را باهم مخلوط کرده و اجازه میدهیم آش جا بیفتد و آماده سرو شود .
جرگ و بز
یک غذای محلی کرمانشاه و کاملا منحصر به فرد که فقط دراین خطه میتوان دید، غذایی بنام جرگ و بز است که روش پختی اختصاصی دارد همین منطقه را دارد. جرگ در زبان کوردی به معنای جگر می باشد.
برای درست کردن این غذا که نوعی سوسیس محلی به حساب میآید نیاز به جگر و پوست نازک روده گوسفند هست . جگر گوسفند را چرخ کرده و با نمک، فلفل و زردچوبه ترکیب میکنند و داخل فویلهای آلومینیومی زیر خاکستر زغال میگذارند تا حسابی پخته شودو یکی از لذیذ ترین غذاهای محلی می باشد.
در ادامه طبخ این غذا جگر پخته شده را داخل روده تمیز شده گوسفند ریخته و روی زغال کباب میکنند. این غذا بسیار لذیذ و مقوی است. پیشنهاد میکنیم اگر بلیط چارتر کرمانشاه دارید حتما یک بار آن را امتحان کنید.
والک پلو
والک یا کول گیاهی وحشی و خودرو است که در فصل بهار در دامنه کوههای زاگرس و در نزدیکی کرمانشاه رشد میکند. مردم والک را با عنوان سیر کوهی یا تره کوهی نیز میشناسند. با این سبزی وحشی نوعی پلو خوشمزه درست به اسم والک پلو درست می کنند . به این صورت که:
برنج را به مدت 1 تا 2 ساعت داخل آب خیس میکنیم بعد والکهای شسته و تمیز شده را خرد در اندازه های کوچک ریز میکنیم. در ادامه قابلمهای را تا نیمه از آب پر کرده و روی اجاق گاز با حرارت متوسط میگذاریم، پس از جوش آمدن آب کمی نمک اضافه کرده و برنج را داخل قابلمه میریزیم تا نیم پز شود . بعد از اینکه برنج نیمپز شد والکهای خرد شده را درون قابلمه میریزیم و 5 دقیقه منتظر میمانیم که والک به همراه برنج بجوشد و بعد برنج را آبکش می کنیم سپس ترکیب برنج و والک را در قابلمه می ریزیم و به آن مقداری آب و روغن مایع اضافه میکنیم و مانند دم کردن برنج سفید اجازه میدهیم با حرارت کم غذا کاملا پخته شود و با این روش یکی از لذیذ ترین غذاهای محلی کرمانشاه تهیه می شود .
کوکو پاغازه
پاغازه یک نوع سبزی محلی مخصوص فصل بهار است در ناحیه کرمانشاه است که خاصیت دارویی دارد. پاغازه برای درمان بیماری گوارشی و ناراحتیهای معده و رودهای استفاده پزشکی میشود و از خانواده ترهها می باشد.
طرز تهیه کوکو پاغازه به این صورت می باشد که ابتدا این سبزی خوش عطر و بو را پس از شستن، به تیکههای کوچک خرد کرده و با سیر و پیاز رنده شده و ادویهجات مخصوص، نمک، زردچوبه و همچنین تخم مرغ مخلوط کرده و در ماهیتابه مانند کوکو سرخ میشود. به همین راحتی میتوان این غذای پرخاصیت محلی را آماده کرد. اگر شما هم بلیط چارتر ارزان گرفته اید حتما از این غذاهای بی نظیر استفاده کنید .
کوفته شیرین کرمانشاهی
کوفته شیرین کرمانشاهی یکی دیگر از غذاهای محلی کرمانشاه می باشد که پس از خرید بلیط چارتر مشهد کرمانشاه حتما به فکر استفاده از آن خواهید افتاد . شاید اسم این غذا به گوش خیلیها نرسیده باشد اما بسیار غذای خوش طعمی است و خیلی هم سریع و راحت آماده میشود. این غذا را با مواد اولیه کمی که دارد، میتوان سریع و خوشمزه آماده کرد و همانطور که از نام آن پیداست طعمی شیرین و بی نظیر دارد.
مواد اولیه برای تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی،گوشت چرخ کرده، برنج آبکش، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه، نعناع خشک، آب، تخم مرغ و روغن می باشد. همچنین برای تهیه سس این کوفته هم از سرکه و شکر استفاده میشود .
در ابتدا گوشت چرخ کرده، برنج پخته شده و پیاز رنده شده، نمک ، فلفل ، زردچوبه، نعناع و یک عدد تخم مرغ را باهم ترکیب کرده و به خوبی ورز میدهیم تا حالت منسجم پیدا کند . حالا کمی از این مواد برداشته و به شکل تخم مرغ درمیآوریم و داخل روغن آنها را سرخ میکنیم . سپس سسی که با آب و شکر و سرکه سس را درست کرده ایم را زمانی که به نقطه جوش رسید کوفتهها را در آن قرار میدهیم تا کامل بپزد. این غذای بی نظیر به راحتی حاضر شد .
ونوشک پلو
ونوشک یا پسته کوهی، میوهای است بومی و محلی که در منطقه کردنشین و غرب کشورمان ایران میروید. از جمله گیاهان دارویی با اثری انرژیبخش و محرک می باشد. این میوه خوشمزه و پرخاصیت، کاربردهای فراوانی دارد و به صورت تازه خوری، خشک شده، استفاده در ترشیجات و مربا، ترکیب با دوغ و در غذاهای مختلف استفاده میشود که کاربردهای زیاد آن را می توان در این منطقه دید .
از خواص ونوشک میتوان درمان کمخونی ذکر کرد. همچنین ونوشک در درمان سردرد هم بی تاثیر نیست و در این منطقه کاربرد دارد. افرادی که دچار نرمی استخوان هستند نیز میتوانند از میوه ونوشک برای درمان این بیماری استفاده کنند. با توجه به اینکه ونوشک سرشار از ویتامینهای A، B و D است، باعث تقویت اعصاب و جلوگیری از پوکی استخوان میگردد.
مواد مورد نیاز برای ونوشک پلو کرمانشاهی: ونوشک، گوشت چرخ کرده، برنج، زعفران، پیاز، رب گوجه، نمک، زردچوبه می باشد. ابتدا گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز خرد شده کمی تفت داده و سپس نمک زردچوبه و رب گوجه را به آن اضافه کرده و زمانی که گوش سرخ شد ونوشک و زعفران را هم به ترکیب اضافه و شعله را کم میکنیم تا به آرامی پخته شود.
در تابه را بسته و اجازه میدهیم که گوشت و ونوشک پخته و نرم شوند تا کم کم آماده شوند. سپس برنج پخته و آبکش شده را به آنها اضافه می کنیم و با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت میگذاریم تا برنج دم بکشد و به این ترتیب یکی از خاص ترین غذاهای محلی کرمانشاه آماده می شود .
آش ترخینه
آش ترخینه یکی از غذاهای محلی کرمانشاه می باشد که در زبان محلی به آن «آش دویینه» هم میگویند. این آش، به آش ترخینه دوغ هم معروف است و بیشتر در استانهای غربی کشور طبخ میشود. در پاییز و زمستان که سرماخوردگی خیلی شایع می باشد ، آش ترخینه به بهبود این بیماری کمک میکند. این آش برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا حکم یک آنتیبیوتیک قوی را ایفا می کند .
ترخینه از ترکیب بلغور گندم، دوغ و نمک درست می کنند . در ظرفی بزرگ یک کیلو بلغور گندم، 3 لیتر دوغ و مقداری نمک را با هم مخلوط کرده و در ظرف را میبندیم و میگذاریم تا بماند . هر روز، نیاز است که این مخلوط را بهم بزنیم و مجدد در ظرف را ببندیم تا آماده شود .
زمانی که مواد به غلظت مناسب رسید و بلغورها نرم شدند، به اندازه یک کف دست از مواد را برداشته و کمی فشار دهید تا شبیه یک کتلت گرد شود و بعد آنها روی یک سینی تمیز قرار دهید و چند روز صبر کنید تا کاملا خشک شوند. البته میتوانید ترخینه خشک را از عطاریها هم تهیه کنید و این مراحل را انجام ندهید.
برای تهیه آش ترخینه، ابتدا ترخینه را در آب خیس کنیدو سپس بعضیها به این آش ، عدس و نخود و لوبیای خیس خورده نیز اضافه میکنند. اما میتوانید آن را ساده و بدون حبوبات هم بپزید و برای تهیه این آش همه حبوبات به غیر از عدس را به همراه پیاز داغ تفت داده و اجازه میدهیم با مقداری آب کاملا بپزد. بعد از پختن حبوبات، عدس و ترخینه را به مواد اضافه میکنیم. بعد از آنکه کمی پخت، مقداری سبزی آش به آن اضافه کرده و صبر میکنیم تا کاملا بپزد. سپس آش را در ظرف ریخته و با نعناعداغ و پیازداغ تزئین میکنیم.
شما تنها با تهیه بلیط چارتر کرمانشاه می توانید بسیاری از طعم های بی نظیر را تجربه کنید که در هیچ جا استفاده نکرده اید .
دست پیچ
دست پیچ که نوعی کوفته می باشد ، یکی دیگر از غذاهای محلی کرمانشاه به حساب می آید. برای تهیه دست پیچ کرمانشاهی، گوشت چرخ کرده، پیاز، نخود خیس شده و پخته شده، آرد نخودچی، زرشک، آلو، رب گوجهفرنگی، تخم مرغ، فلفل، زردچوبه و آویشن لازم داریم تا این غذا را تهیه کنیم .
پیازها و نخود پخته شده را در غذاساز خرد کرده و گوشت را هم به آنها اضافه میکنیم تا با نخود و پیاز مخلوط و میکس شود. سپس در ظرف دیگر تخم مرغ، آرد نخودچی، پودر آویشن، فلفل قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به مواد اضافه میکنیم و آن را به خوبی ورز میدهیم تا انسجام لازم را پیدا کند . پس از آن مواد کوفته را به مدت نیم ساعت داخل یخچال گذاشته تا مواد باهم مزهدار شود و آماده شود. حالا کوفتههای به اندازه یک نارنگی درست میکنیم و وسط آن یک عدد آلو میگذاریم جوری که مواد دور آلو را بگیرد . کوفتهها را کمی سرخ میکنیم که موقع پختن باز نشوند .
برای تهیه سس غذا پیاز را خرد کرده و با روغن کمی تفت میدهیم و ربگوجه، زردچوبه، فلفل قرمز، فلفل سیاه، آویشن، نمک، چند عدد آلو و چند عدد از نخودها را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا به خورد مواد برود. دو لیوان آب به آنها افزوده و اجازه میدهیم تا آب بجوشد. سپس کوفتههای را داخل سس انداخته و حدود 40 دقیقه فرصت میدهیم که کاملا بپزد. کوفتههای خوشمزه آمادهاند و شما اگر به کرمانشاه سفر کرده اید و بلیط چارتر ارزان تهران کرمانشاه گرفته اید حتما از اینها استفاده کنید .
سیب پلو
سیب پلو یکی دیگر از غذاهای محلی کرمانشاه محسوب می شود که پخت آن شباهت زیادی به شوید پلو دارد. فرق سیب پلو با شوید پلو، در سیبزمینی نگینی شده سیب پلو می باشد.
برای تهیه سیب پلو، ابتدا باید برنج را نسبت به نوع آن چند ساعت در آب و نمک خیس می کنیم و در این فاصله سیبزمینیها را به صورت نگینی ریزمیکنیم و چند دقیقه در آب سرد میگذاریم تا نشاسته اضافی آنها از بین برود و بتوانیم از آنها استفاده کنیم .
حالا یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده و بر روی شعله گاز ملایم قرار میدهیم. آب که به جوش آمد مقداری نمک، برنج و سیبزمینیها را به آن اضافه میکنیمو بعد از 5 تا 10 دقیقه که برنج کمی نرم شد، آن را آبکش میکنیم. حالا شوید را به برنج اضافه کرده و بهم میزنیم تا کاملا مخلوط شوندو بتوانید از ان در تهیه این غذای بی نظیر استفاده کنید . تهدیگ را که چیدیم، برنج را به آن اضافه کرده و به همراه مقداری آب و روغن اجازه میدهیم که خوب دم بکشد و غذا آماده شود.
معمولا در کنار سیب پلو، مرغ یا گوشت و ماهیچه هم قرار میدهند، اما به تنهایی هم یکی از غذاهای خوشمزه و عالی است. به خصوص اگر از شوید تازه استفاده کنید طعم و بوی غذا منحصر می شود . همچنین سرو ماست و یا سالاد شیرازی با سیب پلو، خالی از لطف نیست و مزه غذا را چند برابر میکند و یکی از غذاهای محلی کرمانشاه می باشد که حتی عالی است شما برای خوردن این غذا بلیط چارتر کرمانشاه بگیرید و به این شهر سفر کنید
بسیاری افرادی که به بلیط چارتری گرفته اند حتما از غذاهای محلی کرمانشاه استفاده می کنند وبسیار از طعم آنها رضایت دارند .
نویسنده: شادی شادکام