همه چیز در مورد ترکمنستان

asia

اگر می خواهید همه چیز در مورد ترکمنستان را بدانید، به شما پیشنهاد می‌کنیم با ما تا انتهای این مقاله از آس چارتر همراه باشید. ترکمنستان در آسیا مرکزی قرار گرفته است و با کشورهای ایران، قزاقستان، ازبکستان و افغانستان همسایه است. نام رسمی این کشور، جمهوری ترکمنستان است وبا مساحتی حدود ۴۹۰ هزار کیلومترمربع یکی از کشورهای پهناور جهان محسوب می‌شود.

اطلاعات کلی در مورد ترکمنستان

  • کشور ترکمنستان فرهنگ و سیاست مخصوص به خود را دارد. اکثر مردم ترکمنستان، ترکمنی هستند. البته این کشور تنوع قومی بالایی دارد و نژادهایی مانند روس، ازبک، قزاق و ارمنی نیز در ترکمنستان زندگی می‌کنند.
  • حکومت ترکمنستان جمهوری است. البته سیستم سیاسی این کشور اقتدارگرایانه است و هر گونه فعالیت سیاسی باید تخت نظر دولت انجام گیرد.
  • ترکمنستان کشوری اسلامی است و بیشتر مردم آن اهل تسنن (حنفی) هستند. عده کمی از مردم نیز پیرو ادیانی مانند شیعه، مسیحیت، بهایی یا بدون دین هستند.
  • پایتخت کشور ترکمنستان شهر زیبا و معروف عشق‌آباد است.
  • واحد پول این کشور منات است.
  • زبان رسمی مردم ترکمنستان، ترکمنی است. اما برخی از مردم به زبان‌های دیگر مانند فارسی نیز صحبت می‌کنند.
مسجد آزادی- ترکمنستان
مسجد آزادی- ترکمنستان

سفر به ترکمنستان

به دلیل طبیعت زیبا و بناهای تاریخی متنوعی که کشور ترکمنستان دارد، مورد علاقه گردشگران زیادی واقع شده است. هزینه سفر به ترکمنستان در مقایسه با بسیاری از کشورها ارزان‌تر است؛ بنابراین افراد زیادی از سراسر جهان به این کشور سفر می‌کنند.

ترکمنستان از جنوب با کشور ما همسایه است. این کشور شباهت‌های فرهنگی و تاریخی زیادی با ایران دارد؛ به همین دلیل افراد زیادی علاقه‌مند سفر به ترکمنستان هستند.

پس اگر به دنبال یک سفر کم‌هزینه هستید و می‌خواهید تجربه‌ای دل‌انگیز از سفر خود داشته باشید، ما به شما سفر به کشور ترکمنستان را توصیه می‌کنیم. شما می‌توانید از طریق مرزهای زمینی یا هوایی به ترکمنستان سفر کنید.

سفر هوایی به ترکمنستان

یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین روش‌های سفر به ترکمنستان، سفر هوایی است. شرکت‌های هواپیمایی معتبر زیادی در ایران وجود دارند که شما می‌توانید از طریق آنها بلیط ایران به ترکمنستان را تهیه کنید. مدت این پرواز حدود ۱ ساعت و نیم است.

سفر زمینی به ترکمنستان

برای سفر زمینی به کشور ترکمنستان باید از طریق مرز باج‌گیران اقدام کنید. هزینه سفر زمینی نسبت به سفر هوایی کمتر است، البته سفر زمینی به ترکمنستان طولانی‌تر و سخت‌تر از سفر هوایی است.

شهرهای مهم ترکمنستان

شهر عشق‌آباد

عشق‌آباد بزرگ‌ترین شهر و پایتخت ترکمنستان است. این شهر مرکز سیاسی، فرهنگی و اداری کشور ترکمنستان می‌باشد و به دلیل ساختمان‌های سفید رنگی که دارد به شهر مرمر سفید معروف است. عشق‌آباد دارای مناظر طبیعی زیبا، آثار تاریخی گران‌بها و جاذبه‌های گردشگری زیادی است. از جمله جاذبه‌های توریستی این شهر می‌توان به مسجد کیپچاک، مسجد ترکمن‌باشی (بزرگ‌ترین مساجد آسیا) رشته‌کوه کپه داغ و بیابان قره قوم اشاره کرد.

شهر ترکمن‌باشی

نام قدیمی این شهر کراسنودسک بود. شهر ترکمن‌باشی یکی از بنادر اصلی ترکمنستان محسوب می‌شود. این شهر در کنار دریای خزر واقع شده است.

شهر داش آغوز

داش آغوز از شهرهای تاریخی ترکمنستان است که از قلمروهای امپراتوری خوارزم به شمار می‌رود. این شهر از معماری بی‌نظیری برخوردار است و یکی از جاذبه‌های توریستی برای دوستداران فرهنگ و هنربه حساب می‌آید.

شهر کهنه گرگانج

کهنه گرگانج یکی از مهم‌ترین شهرهای ترکمنستان است که در گذشته پایتخت خوارزمشاهیان بود. این شهر بناهای باشکوهی داشت که توسط چنگیزخان مغول از بین رفت.

شهر ماری

شهر ماری در نزدیکی بیابان قره قوم و کنار رود مرغاب قرار دارد. این شهر یکی از مراکز صنعتی و تجاری ترکمنستان است.

شهر بلخان‌آباد

این شهر مرکز پالایشگاه‌های نفت و گاز است؛ به همین دلیل اهمیت زیادی در اقتصاد کشور ترکمنستان دارد.

شهر سرخس

شهر سرخس ترکمنستان در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این شهر نزدیک شهر سرخس در کشور ایران است و امکان ترانزیت کالا از ایران به ترکمنستان را فراهم کرده است.

شهر ترکمن‌آباد

شهر ترکمن‌آباد اتصال کشور ترکمنستان را به کشورهای دیگر آسان می‌کند. ترکمن‌آباد در گذشته از شهرهای مهم امپراتوری ایران بوده و جایگاه مهمی در تاریخ ایران کهن دارد.

فرهنگ و تمدن مردم ترکمنستان
فرهنگ و تمدن مردم ترکمنستان

فرهنگ مردم ترکمنستان

مردم ترکمنستان احترام ویژه‌ای برای سفره نان قائل هستند و اولین چیزی که سر سفره قرار می‌دهند، نان و نمک است. ترکمن‌ها همچنین احترام زیادی به قران و قاریان قرآن می‌گذارند. ترکمن‌ها مانند ایرانیان عید نوروز را جشن می‌گیرند و به دید و بازدید یکدیگر می‌روند.

مردم ترکمنستان به پیامبر اسلام صلی‌الله علیه واله احترام فراوانی می‌گذارند و هر یک از افرادی که به سن مبارک پیامبر یعنی ۶۳ سالگی برسد، جشن بزرگی برگزار می‌کند و تمامی اقوام و آشنایان خود را دعوت می‌نماید. مهمانان نیز برای میزبان هدایایی به‌رسم یادبود می‌آورند.

ترکمن‌ها به ازدواج اهمیت زیادی می‌دهند و معمولاً مراسم ازدواج را آسان برگزار می‌کنند. مهریه عروس معمولاً پایین‌تر از بسیاری از کشورها است و قبل از عروسی توسط پدر داماد به پدر عروس داده می‌شود. پدر عروس نیز بر حسب توان مالی خود مبلغی را به مهریه اضافه کرده و جهیزیه عروس را خریداری می‌کند.

معروف ترین غذاهای مردم ترکمنستان

کشور ترکمنستان تنوع غذایی بالایی دارد. بیشتر غذاهای ترکمن‌ها از گوشت، برنج، سبزی‌ها و نان تهیه می‌شوند. غذاهای ترکمنی علاوه بر عطر و طعم، بسیار مقوی هستند. در ادامه به چند تا از معروف‌ترین غذاهای ترکمنی اشاره خواهیم کرد.

پلوف

شاید بتوان معروف‌ترین غذای ترکمن‌ها را پلوف نامید. این غذا با برنج، گوشت بره، هویج، پیاز خلال شده و ادویه‌جات درست می‌شود. گاهی به این غذا کشمش، میوه خشک و سیر نیز اضافه می‌کنند.

غذای معروف ترکمن‌ها
غذای معروف ترکمن‌ها

شیشلیک

برای تهیه این غذا گوشت بره را به سیخ کشیده و روی آتش می‌گیرند. ترکمن‌ها شیشلیک را با بوته‌ای به نام ساکسول می‌پزند که طعم خاصی به غذا می‌دهد.

مانتی

مانتی یکی از غذاهای سنتی کشور ترکمنستان است. این غذا از گوشت چرخ‌کرده تند و پیاز تهیه می‌شود. گوشت و پیاز را داخل خمیر سبوس‌دار می‌پیچند و با سس ماست سرو می‌کنند.

مانتی- غذای معروف ترکمنستان
مانتی- غذای معروف ترکمنستان

اوناش

سوپ اوناش یکی از معروف ترین غذاهای ترکمنی در فصل زمستان است. این غذا سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا بسیار مفید است. مواد تشکیل‌دهنده این سوپ گوشت، حبوبات، پیاز، گوجه‌فرنگی و رشته‌های دست‌ساز است.

باسترمه پلو

این غذا از بادمجان، گوجه‌فرنگی، پیاز، فلفل‌دلمه‌ای و سبزیجات تازه تهیه شده است. گاهی برای خوشمزه‌تر شدن این غذا از گوشت ریز شده و سیب‌زمینی نیز استفاده می‌کنند.

چال

معروف‌ترین نوشیدنی سنتی ترکمن‌ها چال نام دارد. این نوشیدنی ترش و گازدار است و از تخمیر شیر شتر به دست می‌آید. مردم ترکمنستان غذاهای معروف دیگری مانند شله، کله‌پاچه، آش ماش، قطاب، ایشلیکی، بیشمه و… نیز دارند که بسیار خوشمزه است و برخی از آنها در ایران نیز پخت می‌شود.

اقتصاد ترکمنستان

اقتصاد کشور ترکمنستان به تولید و صادرات گاز طبیعی، نفت، پتروشیمی و در درجه دوم محصولاتی مانند پنبه، گندم و منسوجات وابسته است. اقتصاد این کشور در دوران کرونا و تا سال ۲۰۱۹ با بحران بدی روبرو شد، اما از سال ۲۰۲۱ وضعیت اقتصادی این کشور رو به پیشرفت است.

آب‌وهوای کشور ترکمنستان

آب‌وهوای ترکمنستان نیمه‌گرمسیری و خشک است. این کشور تابستان‌های گرم، خشک و زمستان‌های معتدلی دارد. بارش برف در ترکمنستان به‌ندرت اتفاق می‌افتد.

قوانین کشور ترکمنستان

ترکمنستان قوانین عجیب و سخت‌گیرانه‌ای دارد. ترکمن‌ها حق انتقاد از دولت و رئیس‌جمهور را ندارند. دسترسی به شبکه های اجتماعی بین‌المللی مانند اینستاگرام، عتوییتر و… با محدودیت و فیلتر همراه است. دولت بر روی رسانه‌ها نظارت شدیدی دارد و رسانه‌ها آزادی بیان ندارند.

ترکمن‌ها برای خروج از کشور باید اجازه‌نامه دریافت کنند. اتباع خارجی برای سفر به ترکمنستان باید ویزا بگیرند. مصرف دخانیات و فروش سیگار در مکان‌های عمومی ممنوع است.

در ترکمنستان مردان و زنان باید قوانین پوشش را رعایت کنند. زنان باید دامن‌های پوشیده و بلوزهای آستین‌بلند بپوشند و حق آرایش غلیظ را ندارند. همچنین مردان حق پوشیدن شلوارک ندارند.

ویزای توریستی ترکمنستان

همان‌طور که اشاره شد، برای سفر به ترکمنستان نیاز به ویزای توریستی دارید. گردشگرانی که علاقه‌مند به سفر به ترکمنستان هستند، می‌توانند از طریق یک شرکت مسافرتی معتبر این ویزا را دریافت کنند. برای اخذ این نوع ویزا نیاز به مدارک زیر دارید:

  • پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
  • دو قطعه عکس
  • بلیط رفت و برگشت هواپیما
  • رزرو هتلی در ترکمنستان

پس از ارسال مدارک لازم، کنسولگری ترکمنستان در خواست ویزای شما را طی 30 روز بررسی می کند. البته ممکن است ویزای شما زودتر یا دیرتر از این زمان صادر شود. با این ویزا می توانید 10 روز در این کشور بمانید.

مهاجرت به ترکمنستان

مهاجرت به کشور ترکمنستان در سال های اخیر افزایش یافته است. روشهای مختلفی برای مهاجرت به این کشور وجود  دارد که عبارتند از:

  • مهاجرت کاری
  • مهاجرت تحصیلی
  • مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
  • مهاجرت با ثبت شرکت
  • مهاجرت از طریق ازدواج با یک شهروند ترکمنستانی
  • مهاجرت با خرید خانه
  • مهاجرت از طریق ویزای همراه

 

راهنمای کامل سفر به هند | نکات ضروری، بهترین زمان سفر
مقالات مشابه
نتیجه‌ای پیدا نشد.