{{ctrl.notification}}
کلمات و اصطلاحات پر کاربرد در فرودگاه ها

با اصطلاحات رایج و پرکاربرد فرودگاهی آشنا شوید

برای سفر راه‌های متفاوتی وجود دارد. می‌توانید از ماشین، اتوبوس، قطار، کشتی و هواپیما استفاده کنید. اما سفر با هواپیما آسان‌ترین و ایمن‌ترین روش سفر است و به همین دلیل بسیاری از مسافران برای سفر هواپیما را انتخاب می‌کنند. اما اگر به سفر با هواپیما علاقه دارید نیازمند این هستید که با برخی اصطلاحات فرودگاهی نیز آشنایی داشته باشید در غیر این صورت پس از ورود به فرودگاه و یا هواپیما گیج و سردرگم خواهید شد. فرقی نمی‌کند که به سفر خارجی می‌روید یا داخلی، اصطلاحات فرودگاهی معمولا در هر دو نوع سفر یکسان است و لازم است که قبل از سفر با هواپیما با آن‌ها آشنایی داشته باشید. آس چارتر یکی از بهترین مراجع ارائه کننده بلیط ارزان هواپیما چارتر در مشهد می باشد.

اصطلاحات فرودگاه

ایرلاین  (Airline)

واژه ایرلاین را در زندگی روزمره زیاد شنیده‌اید و در سفر با هواپیما قطعا با این اصطلاح  برخورد خواهید کرد. ایرلاین یکی از پرکاربردترین اصطلاحات هواپیمایی است و به شرکتی اطلاق می‌شود که صاحب هواپیما است. ایرلاین معادل انگلیسی شرکت هواپیمایی است و معمولا در کنار نام آن شرکت آورده می‌شود.

 

ترمینال  (terminal)

یکی دیگر از اصطلاحات فرودگاهی که حتما در سفر با هواپیما با آن مواجه خواهید شد ترمینال است. در واقع ترمینال ساختمانی در فرودگاه است که مسافران برای سوار و پیاده شدن از هواپیما از آن استفاده می‌کنند.

 

فلایت (Flight)

فلایت همان پروازی است که میان مبدا و مقصد صورت می‌گیرد. هر پرواز شماره مخصوص به خود را دارد که برای دریافت اطلاعات پرواز مورد نیاز است.

 

 

لانگ هال فلایت  (Long-haul flight)

Long-haul flight یا پروازهای دوربرد به پروازهایی گفته می‌شود که مسافت آن‌ها طولانی است. به عنوان مثال پرواز نیویورک به سیدنی پروازی دوربرد محسوب می‌شود.

چک-این  (Check in)

چک-این یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین اصطلاحات فرودگاهی است. چک-این زمانی است که شما رسیدن خود به فرودگاه را به اطلاع ایرلانی که با آن پرواز خواهید داشت، می‌رسانید. در کانتر چک-این بار و مدارکتان را به مامور ویژه ایرلاین تحویل می‌دهید. مامور ایرلاین مدارک شما را بررسی کرده و برای شما کارت پرواز صادر می‌کند. بلیط ارزان چارتری لحظه آخری خود را می توانید از سایت آس چارتر تهیه کنید.

اصلاحات هواپیمایی و فرودگاهی

بُرد  (Board)

برد به معنی سوار شدن به هواپیما است.

بُردینگ پَس  (Boarding pass)

پس از اینکه به فرودگاه مراجعه نمودید و چمدان و بارتان را تحویل کانتر ایرلاینی دادید که قصد سفر با آن را دارید و به این ترتیب ایرلاین را از حضور خود در فرودگاه مطلع کردید، کارتی با عوان کارت پرواز به شما داده می‌شود که در آن اطلاعات پرواز از قبیل مبدا، مقصد، شماره پرواز، شماره گیت، شماره صندلی و زمان حرکت هواپیما نوشته شده است. این کارت در حقیقت مجوز شما برای ورود به هواپیما است.

 

بردینگ تایم (Boarding time)

بردینگ تایم به زمانی گفته می‌شود که مسافران اجازه ورود به هواپیما را خواهند داشت.

 

بوکینگ  (Booking)

یکی از پرکاربردترین اصطلاحات فرودگاهی که در زمان خرید بلیط هواپیما با آن زیاد مواجه می‌شوید اصطلاح Book است. هنگامی که بلیطی را بوک می‌کنید بدین معنا است که بلیط هواپیما چارتر ارزان را به مقصد مورد نظر رزرو کرده‌ و هزینه آن را نیز پرداخت نموده‌اید.

 

اکونومی کِلَس  (Economy class)

حتما هنگام خرید بلیط هواپیما با این عبارت مواجه شده‌اید. بیزینس کلاس در حقیقت نوع صندلی و مکانی است که در هواپیما برای خود رزرو می‌کنید. بیشتر افرادی که با هواپیما سفر می‌کنند معمولا این نوع کلاس پروازی را انتخاب می کنند. قیمت بلیط اکونومی کلاس ارزان‌ترین قیمت را در میان کلاس‌های پروازی هواپیما دارد  این کلاس پروازی پایین ترین قیمت را دارد و اکثر بلیط ها روی این کلاس پروازی فروش می گردد.

 

بیزینس کِلَس (Business class)

نوع دیگری از کلاس پروازی که هنگام خرید بلیط هواپیما با آن مواجه خواهید شد بیزینس کلاس است. معمولا کسانی که با مقاصد تجاری سفر می‌کنند به دلیل کلاس پروازی بالا و خدماتی که ارائه می‌کنند، این نوع کلاس پروازی را انتخاب می‌کنند. صندلی‌های بخش بیزینس کلاس در قسمت جلویی هواپیما قرار دارند و بلیط‌های آن‌ها نیز به مراتب گران‌تر از بلیط‌های عادی هستند.

اصطلحات هواپیمایی

فرست کِلَس (First class)

فرست کلاس گران‌ترین بخشی است که به صندلی‌های هواپیما اختصاص داده می‌شود. در بخش فرست کلاس هواپیما علاوه بر ارائه خدمات ویژه پروازی، به راحتی می‌توانید در فضای میان صندلی‌ها جابجا شوید و صندلی‌های فرست کلاس بزرگ‌تر و راحت‌تر از سایر صندلی‌های هواپیما هستند.

کری آن لاگِیج  (Carry on luggage)

کری آن لاگیج در حقیقت همان کیف دستی کوچکی است که می‌توانید هنگام سوار شدن به هواپیما با خود به داخل کابین هواپیما ببرید. معمولا اندازه این کیف‌ها نباید از ابعاد خاصی تجاوز کند و وزن آن‌ها نیز نباید از ۸ کیلوگرم بیشتر شود.

 

اُوِرسایزد بَگِیج/ اُوِروِیت بَگِیج  (Oversized baggage/Overweight baggage)

هنگام سفر با هواپیما هر مسافری مجاز به حمل میزان باری است که ایرلاین مورد نظر تعیین کرده. بنابراین اگر میزان بارتان از مقدار تعیین شده بیشتر باشد و یا وسیله‌ای سنگین همراهتان حمل می‌کنید در کانتر چک این باید برای حمل بار، هزینه اضافی به ایرلاین پرداخت کنید.

 

لاگیج استوریج  (luggage storage)

اگر چند ساعتی در فرودگاه هستید و یا هواپیمایتان در فرودگاهی توقف کرده است (استاپ اوور) و می‌خواهید بارهایتان را به فرودگاه بسپارید می‌توانید از بخش لاگیج استوریج فرودگاه و یا همان بخش امانات استفاده کنید.

 

لاست اند فاند  (lost and found)

گاهی ممکن است اشیاء و یا چمدان خود را در فرودگاه گم کنید. برای یافتن اشیاء گم شده خود می‌توانید به بخش لاست اند فاند مراجعه کنید. اینجا همان جایی است که اشیاء گم شده و پیدا شده را به آن تحویل می‌دهند.

 

اَرایول (Arrival) 

Arrival به پروازهای ورودی که به مقصد فرودگاه انجام میشوند گفته می شود و در تابلوهایی به نام Arrival Board  ( اَرایول برد ) در فرودگاه ها ، نشان داده می شود که چه پروازهایی در چه زمانی به فرودگاه می رسند .

 

 دیپاچر (Departure)

Departure به پروازهای خروجی که قصد خارج شدن از فرودگاه را دارند گفته می شود و برای این پروازها نیز تابلویی به نام Departure Board ( دیپاچر برد ) وجود دارد که اطلاعات مربوط به پروازهایی که قرار است از طریق این فرودگاه خارج شوند را نشان می دهد .

 

کانوِیور بلت/کروسِل/بَگِج کلیم  (Conveyor belt/carousel/baggage claim)

زمانیکه هواپیمای شما به فرودگاه می‌رسد، بارها و چمدان‌هایتان روی نوار نقاله‌ و یا به اصطلاح ریلی به گردش درمی‌آیند که به آن Conveyor belt می‌گویند.

 

کاستِمز  (Customs)

قبل از اینکه اجازه ورود به کشوری دیگر به شما داده شود باید از بخشی به نام کاستمز یا همان گمرک فرودگاه عبور کنید. در این بخش از فرودگاه بار و لباس‌هایتان بررسی می‌شود تا مطمئن شوند وسیله‌ای غیرقانونی مانند اسلحه، دارو و یا پول خیلی زیاد با خود حمل نمی‌کنید.

 

فِرَگیل  (Fragile)

گاهی اوقات هنگام سفر وسایلی با خودتان حمل می‌کنید که شکستنی و یا آسیب پذیر هستند. در چنین مواقعی می‌توانید برچسبی با عنوان Fragile به معنی شکستنی روی کیف و چمدان‌هایتان نصب کنید تا ماموران خدمات هواپیمایی هنگام حمل آن‌ها دقت بیشتری نمایند.

 

گِیت  (Gate)

گیت یکی از اصطلاحات فرودگاهی است که هنگام مراجعه به فرودگاه حتما با آن مواجه خواهید شد. در سالن‌های استراحت فرودگاه تعدادی در یا گیت خروج وجود دارد که هر کدام به پرواز متفاوتی منتهی می‌شوند. برای سوار شدن به هواپیما ابتدا باید از گیت‌های خروجی عبور کنید.

اصطلاحات هواپیمایی و فرودگاهی

آیدِنتیفیکِیشِن  (Identification)

اطلاعات شناسایی یا Identification که با نام اختصاری ID نیز شناخته می شود همان مدارک رسمی از جمله پاسپورت و کارت ملی هستند که هویت شما را نشان می‌دهند. هنگام پروازهای خارجی باید پاسپورت و در پروازهای داخلی حتما باید کارت ملی همراه داشته باشید.

 

لیکوئیدز  (Liquids)

به هر جسم مایعی مثل بطری آب و یا شیشه عطر Liquids گفته می‌شود. تمامی فرودگاه‌ها از ورود مسافرانی که بیشتر از ۱۰۰ میلی لیتر مایعات با خود حمل کنند، جلوگیری خواهند نمود. همچنین تمامی مایعاتی که با خود به داخل هواپیما می‌برید باید در پوششی پلاستیکی قرار گرفته باشند.

 

 دیلِی (Delay )

به معنی تاخیر در پرواز است وقتی پروازی delay دارد یعنی در زمان تعیین شده روی بلیت پرواز نمی کند و دیر تر از زمانبندی ، این پرواز انجام می شود .

 

 

آن تایم (On Time )

این اصطلاح در مورد پروازهایی به کار می رود که به موقع و طبق زمانبندی انجام می شوند . هنگامی که پرواز بدون تاخیر و سروقت انجام شود واژه  on time به کار برده می شود .

 

کنسلد  (cancelled)

مطمئنا این واژه را بارها شنیده‌اید. این اصطلاح پرکاربرد زمانی به کار می‌رود که پروازتان لغو و یا کنسل شده باشد و معمولا با رنگ قرمز در صفحه نمایشگر و یا همان تابلو اطلاعات پرواز نشان داده می‌شود.

 

وان وِی  (One-way)

زمانیکه هنگام خرید بلیط هواپیما درخواست بلیط یکطرفه یا One-way می‌کنید بدین معنا است که نمی‌خواهید به مبدا سفر خود بازگردید و یا زمانی برای بازگشت انتخاب نکرده‌اید. در مقابلِ این بلیط، return ticket  یا همان بلیط برگشت وجود دارد. اگر می‌خواهید هر دو بلیط رفت و برگشت را یکجا خریداری کنید به این نوع بلیط Round-trip ticket  گفته می‌شود.

 

استاپ اُور  (Stopover/ layover)

اگر پروازتان دور برد است، قبل از رسیدن به مقصد، معمولا باید توقفی کوتاه در کشوری دیگر داشته باشید. به این توقف Stopover یا layover گفته می‌شود.

 

ترمینال (Terminal)

به ساختمانی بزرگی که مسافران هنگام سوار شدن و یا پیاده شدن از هواپیما وارد آن ساختمان میشوند ترمینال می گویند . فرودگاه های بزرگ ممکن است چندین ترمینال داشته باشند در حالیکه فرودگاه های کوچک تنها یک ترمینال دارند .

 

 کانتر (Counter)

باجه هایی که در سالن فرودگاه شماره گذاری شده اند و مسافران باید جهت تحویل بار و دریافت کارت پرواز به آن ها مراجعه کنند .

 

 سالن ترانزیت (Transit lounge)

بعد از دریافت کارت پرواز و کنترل نهایی امنیتی مسافر وارد سالنی به نام ترانزیت شده و منتظر اعلام پرواز خود خواهد شد .

 

 بوردینگ (Boarding)

به معنای سوار شدن است و این اصطلاح زمانی به کار می رود که مسافر در حال سوار شدن به هواپیما می باشد . در این شرایط گفته می شود که پرواز در وضعیت boarding است .

 

 لی اوور (Layover)

این اصطلاح به معنای توقف بین پرواز است در این صورت مسافر باید برای رسیدن به مقصد نهایی از هواپیما پیاده شود و مجدداً سوار بر هواپیمایی دیگر گردد . این انتظار ممکن است بین چند دقیقه تا چند ساعت متغیر باشد ، به این وضعیت layover می گویند .

 

date_range سه شنبه 18 خرداد 1400 remove_red_eye 1286 بازدید favorite_border 0 chat 0
بخش
شماره موبایل
شماره ثابت
کانال تلگرام
پرواز داخلی
09300091160
09300091160
پرواز خارجی
09300091160
09300091160
اتوبوس
09300091160
09300091160
تور داخلی
09300091160
09300091160
تور خارجی
09300091160
09300091160
بیمه مسافرتی
09300091160
09300091160
ویزا
09300091160
09300091160
ثبت نظر
chat 0