تاثیر کرونا بر گردشگری
گردشگری در دوره پس از جنگ های جهانی یکی از پویاترین و بخش های درحال توسعه اقتصاد جهان محسوب می شده است . صنعت گردشگری در سطح جهانی رتبه چهارم و یا به روایتی از اندیشمندان رتبه دوم در بین مهم ترین صنایع صادرات کالا و خدمات را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل بسیاری از اندیشمندان، گردشگری را به عنوان یک صنعت جدا می شناسند. جهانگردی به عنوان یک صنعت دارای یک ویژگی اساسی می باشد که باعث ایجاد تفاوت با سایر صنایع شده است : نقاط تولید و مصرف به صورت مکانی همزمان می باشد . یکی دیگر از خصوصیات اساسی و مهم گردشگری، ارتباط آن با جهانی سازی در بسیاری از بخش های تولیدی و در زمینه کالاها و خدمات می باشد . این روش می تواند به رشد اقتصادی در مناطقی که توسعه یافته کمک می کند و همزمان می تواند ازنظر جغرافیایی ثروتی که ایجاد می کند ، پراکنده سازد . در طی ماههای اخیر بحرانی با عنوان شیوع ویروس کرونا منجر به ایجاد موانع و مشکلاتی در جهت حضور مسافران در مراکز گردشگری و تعطیلی تمامی زنجیره خدمات گردشگری اعم از اقامت، غذا و نوشیدنی، تفریحی و سرگرمی، حمل ونقل و خدمات مسافرتی در سراسر دنیا شده است. کسب و کارهای حوزه گردشگری که یکی از موتورهای اشتغال و رشد و به عنوان صادرات نامرئی محسوب شده است ، در این وضعیت پیش آمده عملا تعطیل شده و به عبارتی چرخ این صنعت اشتغال زا نیز متوقف شده است و واحدها و فعالیت های بسیاری در زنجیره وابسته به آن (ازجمله اقامت، حمل ونقل، غذا و خوراک، مجتمع های تفریحی و سرگرمی و سایر واسطه های بالادستی و پایین دستی) آسیب دیده و کارکنان آنها ممکن است کار خود را از دست داده باشند . این امر باعث ایجاد رکود و سیر قهقرایی صنعت درحال توسعه و بزرگ گردشگری در سطح دنیا شده است . بدین منظور مقاله ای که می خوانید می تواند در جهت بحث در باب وضعیت و پیش بینی های صورت گرفته در جهت آینده و وضعیت صنعت گردشگری در دوران کرونا و پساکرونا می باشد شما می توانید بلیط چارتر خود را از آس چارتر تهیه کنید.
این بار هم ویروس جدیدی از خانواده کرونا پا به زندگی انسانها گذاشته و موجب شده سازمان بهداشت جهانی وضعیت هشدار بینالمللی را در رابطه با این ویروس اعلام کند. به گونه ای که امروزه، کرونا ویروس به یک بحث داغ جهانی تبدیل شده است.
کرونا و درگیری جهانی:
کرونا، ویروسی است که از یک شهر بزرگ در مرکز چین آغاز شد و به طور شگفتانگیزی اکثر کشورهای جهان را متاسفانه درگیر خود کرده است . متاسفانه کشور ما ایران نیز از این امر مستثنی نبوده است . این بیماری در ایران جولان میدهد و همه شهرهای کشور را درگیر خود کردهاست. ترس از شیوع اجتنابناپذیر این ویروس تا آنجا ادامه پیدا کرده که تا کنون بسیاری از موسسات و مراکز آموزشی، مکانهای فرهنگی و سازمانهای دولتی و خصوصی را به تعطیلی کشانده است.
البته این شرایط تنها مختص به کشورمان ایران نبوده و شیوع گسترده این ویروس که از ویژگیهای منحصربهفرد آن نیز می باشد ، همه کشورهای دنیا را به حالت آمادهباش درآورده و صنعت گردشگری اکثر کشورهای جهان را با چالش جدی مواجه کردهاست . ورود این ویروس به کشور ایران نیز با پایان سال مقارن شده و اثرات منفی زیادی را با خود به همراه آورده که قطعا شامل حال صنعت گردشگری نیز شدهاست.
حال بد صنعت گردشگری
البته از شرایط کنونی کشور به دلیل شیوع کرونا که بگذریم، به طور کلی صنعت گردشگری ایران در نیمه دوم سال ۹۸ بنا به دلایل زیادی روزهای بدی را سپری کرده و اینک شیوع این بیماری مسری، مزید بر علت شدهاست که کاملا مضر بوده است.
ضمن اینکه، آنچه دستاندرکاران صنعت گردشگری در سرتاسر دنیا را با نگرانی مواجه میکند اظهارات مرکز اطلاع رسانی اقتصادی هوشمند است که خاطر نشان میکند شیوع ویروس کرونا و نگرانیهای ناشی از آن، در آینده نزدیک پایان پیدا نمی کند و این موضوع باعث خواهد شد، بسیاری از گردشگران سفر خود را برای مدت نامعلومی به تاخیر بیندازند یا حتی کنسل کنند . خرید اینترنتی بلیط هواپیما و خرید بلیط هواپیما خارجی را با آس چارتر تجربه کنید.
آینده صنعت گردشگری ایران
صنعت گردشگری ایران در حالی با ایجاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جان تازهای گرفت که به صورت یکسره و مداوم در معرض تبلیغات منفی رسانههای خارجی قرار داشت.
به تدریج با برنامهریزیهای مناسب توسط وزارت جوان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اوضاع این صنعت در کشور ما وضعیت بهتری پیدا کرد و صنعتی رو به رشد شد . این روند رو به رشد ادامه داشت تا اینکه در نیمه دوم سال 98 اتفاقاتی به صورت پی در پی رخ داد و این صنعت را با چالشی جدی و بد مواجه کرده و مهر تایید به عدم وجود امنیت در کشور ایران زد.
حوادث اخیر برای کشوری که به لحاظ سیاست خارجی در شرایط بحرانی قرار گرفته است ، مانند بمب ساعتی بود که مسوولان و دستاندرکاران این صنعت توانستند با اندیشیدن تمهیداتی تا حدودی آن را مهار کنند.
در این بخش آس چارتر همراه شماست تا چند نکته درباره ی این ویروس بدهد.
مسافران چگونه سفری ایمن داشته باشند؟
برای در امان ماندن از کروناویروس و سایر ویروسهای مشابه، بهتر است مسافران قبل از آغاز سفر، وسیلههایی مانند ماسک، اسپری الکل، ژل شست و شو، دستمال کاغذی و تب سنج را در چمدان خود جای دهند تا سفر ایمن تری را تجربه کنند .
علاوه بر این، اگر قصد دارید حتما به سفر بروید و شهر خاصی به عنوان مبدا مد نظرتان قرار ندارد ، به شما توصیه میکنیم مناطقی که آب و هوای گرمتری دارند را برای گذراندن تعطیلات خود انتخاب کنید تا احتمال سرماخوردگی به حداقل برسد . همچنین می توانید خرید بلیط چارتری از سایت اس چارتر را خریداری کنید و از سفر لذت برید.
نکات بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به کروناویروس درست مانند سرماخوردگی می باشد . ضمن اینکه در مقابله با این ویروس سیستم ایمنی بدن نقش زیادی دارد، پس تا میتوانید سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید .
هنگام رسیدن به شهر مبدا نیز سعی کنید محل اقامت خود را در مناطق دور از مرکز شهر انتخاب کرده و برای رفت و آمد از خودروی شخصی و ماشینهای دربستی به جای وسایل نقلیه عمومیاستفاده کنید تا احتمال انتقال این ویروس به شما کم شود .
علاوه بر همه اینها فراموش نکنید که در طول سفر دست ندادن، رو بوسی نکردن و شستن مکرر دستها قطعا شما را از ابتلا به بیماری کرونا و مصون نگه داشتن نقش به سزایی دارد .
شیوع ویروس کرونا در نقاط مختلف جهان و خانهنشین شدن مردم دنیا ، صنعت گردشگری و در پی آن اقتصاد کشورهایی که به این صنعت وابسته هستند را به شدت تحت تأثیر قرار داده و فلج کرده است .
سازمان جهانی گردشگری وابسته به سازمان ملل متحد تخمین زده است شیوع ویروس کرونا طی پنج ماه، ۳۲۰ میلیارد دلار در سراسر دنیا هزینه برای صنعت گردشگری داشته است.
در پنج ماه نخست سال ۲۰۲۰، شمار گردشگران نسبت به سال گذشته نصف شده و ۳۰۰ میلیون جهانگرد کمتر به سفرهای خارجی و داخلی رفتهاند.شما می توانید بلیط هواپیما خود را می توانید از سایت آس چارتر تهیه کنید.
شیوع ویروس کرونا، شلوغترین فرودگاههای جهان را خالی کرد- فرودگاه هیترو، لندن
به گفته سازمان جهانی گردشگری، این کاهش میزان سفر سه برابر کاهش میزان مسافرتها در سال ۲۰۰۹ می باشد ؛ سال 2009 سالی که بدترین بحران اقتصادی جهان در هشتاد سال گذشته رقم خورده است .
انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی میگوید صنعت هواپیمایی جهان تا سال ۲۰۲۴ قادر نخواهد بود از بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا نجات یابد .
آمار سازمان جهانی گردشگری ملل متحد نشان میدهد میزان ورود جهانگردان در سراسر جهان در سال ۲۰۱۹، با چهار درصد افزایش به ۱.۵ میلیارد نفر رسیده بود.
فرانسه، اسپانیا، و ایالات متحده همانطور که انتظار میرفت محبوبترین کشورها برای جهانگردان بودند.
برج ایفل پاریس که سالانه میزبان ۷ میلیون دیدارکننده است در اواسط ماه مارس به منظور مهار ویروس کرونا تعطیل شد که این طولانیترین تعطیلی آن از زمان جنگ دوم جهانی تا کنون بوده است.
آن چه در آمار سال ۲۰۱۹ توجهها را به خود جلب کرد، منطقه خاورمیانه بود که با هشت درصد افزایش، به عنوان پررشدترین مقصدهای گردشگری جهان مطرح شد.ه است
گردشگری ایران، که در سال ۲۰۱۹ شاهد رشدی ۲۷.۹ درصدی بود، در سال ۲۰۲۰ به دلیل تنشهای سیاسی و بالا رفتن خطرپرواز در حریم هوایی آن کشور افت بسیار زیادی پیدا کرد.
۲۰۲۰؛ مهمانی ناخوانده به نام کرونا که مردم را در خانه نشاند.
با آغاز سال ۲۰۲۰، ویروس کرونا از چین شروع به پخش شدن در گوشه و کنار جهان کرد، مرزها بسته شد و مردم کل دنیا خانهنشین شدند.
بیشترین آسیب ناشی از این خانهنشینی به صنعت گردشگری، نصیب کشورهای ایتالیا و اسپانیا شد.
این دو کشور، که وابستگی اقتصادی زیادی به صنعت گردشگری دارند، حتی پیش از شیوع ویروس کرونا و قرنطینه گسترده نیز با مشکلات اقتصادی و همچنین بیکاری دست به گریبان بودند که پس از شیوع این ویروس بیشتر شد .
آمار شورای جهانی سفر و گردشگری مربوط به سال ۲۰۱۹، نشان میدهد صنعت گردشگری ۱۴.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی اسپانیا و ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی ایتالیا را تأمین می کرده است .
این رقم در کشوری مانند ایالت متحده آمریکا به مراتب کمتر و ۸.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور می باشد .
خیابان در نیواورلئان آمریکا همیشه شلوغ است اما با شیوع ویروس کرونا به شدت خالی از جهانگرد شده است.
علاوه بر این، کشورهایی که درآمدهایی بالا از صنعت توریسم دارند همان کشورهایی هستند که بیشترین شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان داشته شده اند. از همین رو، این دو عامل در ارتباطی تنگاتنگ قرار گرفته است .
تأثیر کرونا بر مشاغل گردشگری؛ بیشترین آسیب را زنان میبینند.
در آمریکا مسافرت ۱۵.۸ میلیون شغل برای آمریکاییها فراهم آورده است . یعنی صنعت گردشگری به ازای هر ده آمریکایی، یک شغل ایجاد میکند که از آن جمله میتوان به کار در رستورانها و مراکز اقامتی ، راهنمای تور، و بسیاری دیگر از مشاغل اشاره کرده است .
آمار انجمن سفر آمریکا نشان می دهد در سال 2019 مسافران داخلی و خارجی حدود 1.1 هزار میلیارد دلار در آمریکا خرج کردند که این که این تامین کننده 9 میلیون شغل بوده است .
انجمن سفر آمریکا که یک سازمان غیرانتفاعی می باشد در بررسیهای خود به این نتیجه رسیده است که تأثیر اقتصادی شیوع ویروس کرونا بر صنعت مسافرتی آمریکا، حدود ده برابر بدتر از ضربهای است که پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر به این صنعت وارد شده است .
شیوع ویروس کرونا در ایران با تعطیلات نوروزی که دوران رونق کسبوکارهای مرتبط با سفر و گردشگری است همزمان شد و کورسوی امیدی که افراد فعال در این عرصه برای جبران آسیبهای ناشی از ریزش شدید گردشگران خارجی داشتند نیز خاموش شد و ضربه مهلکی خوردند .
خبرگزاریهای داخلی ایران از کاهش ۵۱ درصدی گردشگری در چهار ماهه نخست سال میلادی خبر دادهاند که معادل از دست دادن ۱.۵ میلیون گردشگر خارجی بوده است .
وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری ، و صنایعدستی ایران در برآوردهای خود نشان داده است که صنعت گردشگری به دلیل شیوع ویروس کرونا دستکم ۳ هزار میلیارد دلار ضرر متحمل شده است . در این میان کمکهای دولت نیز تأثیر چندانی بر بهبود شرایط مربوط نداشته است.